IMA ANTITIJELA, JER JE U APRILU BIO ZARAŽEN

Džonson u karantinu, ali se dobro osjeća

Britanski premijer je na Tviteru napisao da "nema nijedan simptom" i da se dobro osjeća

3545 pregleda 3 komentar(a)
Džonson, Foto: Shutterstock
Džonson, Foto: Shutterstock

Britanski premijer Boris Džonson koji se nalazi u karantinu nakon kontakta sa osobom zaraženom koronavirusom, danas navodi da se osjeća "veoma dobro" i da ima antitijela zato što je u aprilu imao kovid-19.

Džonson je u izolaciji nakon što ga je kontaktirala zdravstvena služba zbog kontakta sa osobom testiranom pozitivno na koronavirusa, izjavio je u nedjelju uveče neimenovani portparol Dauning strita.

Britanski premijer je na Tviteru napisao da "nema nijedan simptom" i da se dobro osjeća.

Džonson je u četvrtak imao sastanak sa grupom poslanika među kojima je bio i Li Anderson kome su se kasnije pojavili simptomi i testiran je pozitivno na koronavirus.

Britanski premijer je naveo da su svi na sastanku držali distancu, da se on osjeća dobro, da je već imao kovid-19 i da ima antitijela.

Džonson se u aprilu zarazio koronavirusom zbog čega je proveo nedjelju dana u bolnici od toga tri dana na odjeljenju intenzivne njege.

"Moramo da zaustavimo širenje bolesti i jedan od načina je da budemo 14 dana u karantinu kada nas kontaktira sistem za otkrivanje i praćenje slučajeva", naveo je britanski premijer.

Sa gotovo 52.000 umrlih od koronavirusa, Velika Britanija je jedna od najteže pogođenih evropskih zemalja pandemijom.

U Engleskoj su po drugi put uvedene mjere izolacije koje traju do 2. decembra.

Novi karantin u kojem je britanski premijer, došao je u lošem trenutku pošto su u toku pregovori Velike Britanije sa Evropskom unijom o budućim odnosima nakon Bregzita.

"Siguran sam da ako premijer treba da razgovara sa bilo kim u Evropi, može to da učini preko Zuma", rekao je danas za Skaj njuz ministar zdravlja Mat Henkok, dodajući da je Džonson "u odličnoj formi".

Preporučujemo za Vas