incident snimljen i emitovan na društvenim mrežama

U Francuskoj suspendovani policajci koji su pretukli tamnoputog muškarca

Afera je izbila kada je jedan sajt  objavio zapis na kojem se vidi muškarac pod imenom Mišel kojeg su pretukli policajci na ulazu u muzički studio u Parizu

3050 pregleda 4 komentar(a)
Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen, Foto: Reuters
Ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen, Foto: Reuters

Tri francuska policajca suspendovana su danas poslije premlaćivanja tamnoputog muzičkog producenta, a incident je snimljen i emitovan na društvenim mrežama.

Afera je izbila kada je sajt Lupsajder (Loopsider) objavio zapis na kojem se vidi muškarac pod imenom Mišel (Michel) kojeg su pretukli policajci na ulazu u muzički studio u Parizu.

"Nekoliko puta su me nazvali prljavim crncem i udarali me pesnicama", rekla je žrtva pošto je podnijela žalbu sa advokatom u sjedištu Generalnog inspektorata nacionalne policije u Parizu.

"Napali su me ljudi koji treba da me štite... Nisam ništa uradio da bih to zaslužio. Samo želim da te tri osobe budu kaženjene u skladu sa zakonom", rekao je tamnoputi muškarac čije ime nije saopšteno.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerald Darmanen (Gerald Darmanin) je odmah po objavljivanju snimaka na društvenim mrežama zatražio suspendovanje policajaca.

Pozivajući se na obaviještene izvore, agencija Frans pres je prenijela da su policajci intervenisali u subotu pokušavajući da privedu muškarca jer nije nosio masku.

"Dok smo pokušavali da ga uhvatimo, uvukao nas je u zgradu", navodi se u zapisniku u čiji je uvid imao AFP. Dodaje se da je on odbio da bude priveden, ali ipak na kraju jeste i ubrzo pušten.

Na snimcima se vidi da policajci na ulazu u studio udaraju žrtvu pesnicama, nogama i pendrekom.

Preporučujemo za Vas