KORONAVIRUS

Merkel apelovala na Njemce da se pridržavaju mjera

Dosadašnje mjere uspjele su da zaustave porast novih slučajeva, ali ih nijesu znatno smanjile, navela je američka agencija

6756 pregleda 0 komentar(a)
Merkel, Foto: Reuters
Merkel, Foto: Reuters

Njemačka kancelarka Angela Merkel ponovo je danas apelovala na Njemce da se pridržavaju ograničenja uvedenih radi sprečavanja širenja korona virusa u trenutku kada počinje period pred Božić.

Merkel je u svojoj nedjeljnoj video poruci rekla da Njemci mogu biti ponosni na svoju disciplinu i pažljivost tokom posljednjih 10 mjeseci i podstakla ih da se pridržavaju pravila i smanje kontakte tokom sezone praznika, prenio je AP.

Federalni i pokrajinski lideri su ove nedjelje odlučili da produže dejlimično zatvaranje koje je počelo 2. novembra najmanje do 20. decembra i pooštre neka ograničenja.

Dosadašnje mjere uspjele su da zaustave porast novih slučajeva, ali ih nijesu znatno smanjile, navela je američka agencija.

Prema podacima Nacionalnog centra za kontrolu bolesti, u proteklih 24 časa registrovano je 21.695 zaraženih od koronavirusa, u poredenju sa 22.964 tokom protekle sedmice, a preminulo je još 379 ljudi.

Od početka epidemije u Njemačkoj je registrovano nešto više od milion slučajeva koronavirusa i 15.965 smrtnih slučajeva

Preporučujemo za Vas