tokom radnog vremena

Pucnjava u Kremlju: Ubio se Putinov bezbjednjak

Napominje se da bi razlog samoubistva mogao da bude “ravnodušan odnos rukovodstva FSO prema radnim uslovima zaposlenog i brojnim prekovremenim radom“

13111 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Službenik posredno zadužen za bezbjednost ruskog predsjednika Vladimira Putina, prema navodima pojedinih ruskih medija, izvršio je samoubistvo danas u Kremlju.

Prema Telegramu “Baza”, zaposleni u 5. odjeljenju ULO SOM FSO Rusije Mihail Zaharov izvršio je samoubistvo tokom radnog vremena.

Moscou Tajms takođe se poziva na izvor sa Telegrama i ističe da se za kanal koji je objavio vijest o Zaharovljevom samoubistvu vjeruje da je blizak bezbjednosim i obavještajnim agencijama, prenosi Nova.rs.

Državna agencija Tas je potvrdila da se dogodilo samoubistvo na teritoriji Kremlja, ali nije navedeno ime.

Napominje se da supruga, sa kojom je Zaharov uskoro trebalo da se razvede, nije obavještena o samoubistvu.

Napominje se da bi razlog samoubistva mogao da bude “ravnodušan odnos rukovodstva FSO prema radnim uslovima zaposlenog i brojnim prekovremenim radom“ – u jednoj od posljednjih smjena Zaharov je bio na poslu više od 15 sati.

Prema riječima kolega preminulog, u FSO postoji nedostatak osoblja – tako da su prinuđeni da rade mnogo više i bez dodatnih plaćanja.

Starost osobe koja je izvršila samoubistvo nije prijavljena, ali sudeći po fotografiji objavljenoj na kanalu Telegram, ipak je riječ o mladiću.