Ubijena tri policajca u Francuskoj, napadač pronađen mrtav

Pucnjava se dogodila u mjestu na oko 200 kilometara od Liona, kada je policija izašla na teren po prijavi žene za nasilje u porodici

11162 pregleda 43 reakcija 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.12.2020. 09:28h

Tri žandarma su ubijena, a četvrti je ranjen noćas prilikom odgovora na poziv o nasilju u izolovanom seocetu u centru Francuske.

Muškarac koji je osumnjičen za trostruko ubistvo je pronađen mrtav, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Žerar Darmanin.

Na žandarme je pucao 48-godišnji čovjek kad su pokušali da priteknu u pomoć ženi koja se sklonila na krovu zgrade, blizu sela Sent-Žist, u oblasti Klermon Feran, naveli su izvori uključeni u istragu.

Žandarmi su pozvani da intervenišu zbog prijavljenog nasilja u kući nešto poslije ponoći. Na dva žandarma otvorena je vatra kada su se približili kući gdje se sklonila ugrožena žena. Jedan od njih je podlegao povredama dok su drugog, ranjenog vatrogasci prebacili u bolnicu.

Čovjek koji je pucao je zapalio kuću i ponovo pucao na žandarme koji su bili oko kuće i kada su još dvojica smrtno ranjena, potvrđeno je za Frans pres u tužilaštvu Klermon Ferana.

Ugrožena žena je sklonjena na bezbjedno mjesto i ispituje se šta se dogodilo.

Napadač je poznat policiji oko problema čuvanja djece.

Bonus video: