Nova privođenja u Turskoj: Pripadnici Islamske države spremali napade za Novu godinu?

U materijalu koji je policija zaplijenila ima dokumenata koji ukazuju na to da su neki od osumnjičenih nadgledali lokacije i spremali se za moguće napade tokom novogodišnje noći, prenosi Tanjug
1 komentar(a)
Turska policija, Foto: Reuters
Turska policija, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.12.2017. 08:36h

Policija u turskoj prijestonici Ankari privela je 29 osoba osumnjičenih za pripadnost Islamskoj državi (ID), od kojih su se neki navodno spremali za napade tokom proslave Nove godine, objavila je Anadolija, prenosi AP.

Navodi se da je u racijama koje su simultano izvršene učestvovalo oko 500 policajaca i da su mnogi od privedenih strani državljani, kao i da policija ima naloge za privođenje još 17 osumnjičenih.

U materijalu koji je policija zaplijenila ima dokumenata koji ukazuju na to da su neki od osumnjičenih nadgledali lokacije i spremali se za moguće napade tokom novogodišnje noći, prenosi Tanjug.

AP podsjeća da na seriju napada u Turskoj za koje su okrivljeni ekstremisti Islamske države, uključujući napad tokom prošle Nove godine, kada je napadač u noćnom klubu u Istanbulu ubio 39 ljudi, zbog čega su sada turske vlasti angažovale 275 hiljada policajaca koji će biti na dužnosti tokom proslava.

Antiteroristička jedinica turske policije juče je privela 38 osumnjičenih ekstremista Islamske države u provinciji Bursa na sjeverozapadu zemlje.

Bonus video: