Eksplozija u Sankt Peterburgu uzrokovana napravom ručne izrade, povrijeđeno 10 osoba

"Eksplodirala je naprava ručne izrade jačine jednake kao 200 grama TNT", izjavila je portparolka odbora Svetlana Petrenko i dodala da se "sve hipoteze" razmatraju ali da i dalje ostaje otvorena istraga "za pokuašj ubistva", javila je agencija Frans pres
0 komentar(a)
Sankt Peterburg, eksplozija, Foto: Reuters
Sankt Peterburg, eksplozija, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.12.2017. 19:14h

Eksplozija koja se dogodila danas u Sankt Peterburgu i u kojoj je kako je javila televizija RT povrijeđeno 10 osoba, uzrokovana je "napravom ručne izrade", saopštio je ruski Istražni odbor.

"Eksplodirala je naprava ručne izrade jačine jednake kao 200 grama TNT", izjavila je portparolka odbora Svetlana Petrenko i dodala da se "sve hipoteze" razmatraju ali da i dalje ostaje otvorena istraga "za pokuašj ubistva", javila je agencija Frans pres.

Agencija AP je javila da niko nije preuzeo odgovornot za ekploziju koja se dogodila u supermarketu u Sankt Peterburgu i dodala da je ekplozivna naprava bila u jednoj torbi koju kupci kače na ulazu.

"Eksplozija se dogodila oko 18.30 po lokalnom vremenu u supermarketu u aveniji Kondratjev u Sankt Peterburgu", navela je policija.

Bonus video: