Slovenija: Maloljetnice slikale selfi ispred nailazećeg voza, jedna poginula

Kriminalisti su odbacili sumnju na samoubistvo ili tuđu krivicu pri nesreći i isključili moguću odgovornost mašinovođe

12294 pregleda 8 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nesreća sa smrtnim ishodom u Mariboru u Sloveniji dogodila se kad su dvije maloljetnice pred dolazećom kompozicijom voza između dva kolosjeka fotografisale "selfije".

Pri tome je jedna od njih nastradala, a druga je uspjela da odskoči, ali je zbog šoka završila u bolnici, prenose mediji.

Djevojčica (14) koja je u utorak umrla i njena vršnjakinja fotografisale su se između šina uz željezničku platformu pred vozom koji je velikom brzinom dolazio iz smjera Ljubljane.

Vozač lokomotive zvučnim signalima upozoravao je na dolazeću opasnost na šta maloljetnice nisu reagovale, opisao je u tragični događaj u izjavi za novinare portparol policije Miran Šadl, prenosi agencija Hina.

Prema njegovim riječima tek u poslednji čas djevojčice su odskočile, ali jedna od njih nije uspjela, te je od udara voza i zadobijenih povreda na mjestu preminula, a druga je zbog šoka završila u bolnici.

Kriminalisti nastavljaju da prikupljaju informacije, ali već su odbacili sumnju na samoubistvo ili tuđu krivicu pri nesreći i isključili moguću odgovornost mašinovođe.

Kako od izvora "bliskih policiji" saznaje mariborski dnevni list "Večer", istražitelji se pitaju da nije tragedija možda rezultat nekog opasnog izazova kojim se tinejdžeri poslije hvale kao svojim poduhvatom na društvenim mrežama.

Bonus video: