"Da li su novinari već istražili"

MVP Rusije: Zašto je grb Crne Gore na ulazu u "Putinovu palatu"?

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni i njegov tim objavili su prije desetak dana video i fotografije na kojima je kako tvrde, palata na Crnom moru vrijedna 1,35 milijardi dolara sagrađena za Putina

41451 pregleda 130 reakcija 80 komentar(a)
Detalj iz filma Navaljnog, Foto: Printscreen
Detalj iz filma Navaljnog, Foto: Printscreen

Ministarstvo vanjskih poslova Rusije upitalo je danas kako je grb Crne Gore završio u filmu "Putinova palata".

"Da li su zapadni istraživački novinari već istražili zašto je u američko-njemačkom "filmu" ulaz u takozvanu "Putinovu palatu" ulaz ukrašen grbom Crne Gore", piše na Tviter nalogu Ministarstva.

Putinova palata
foto: Printscreen

Grb Crne Gore pojavljuje se i u liftu palate.

Putinova palata
foto: Printscreen

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni i njegov tim objavili su prije desetak dana video i fotografije na kojima je kako tvrde, palata na Crnom moru vrijedna 1,35 milijardi dolara sagrađena za Putina.

Kremlj je demantovao optužbe Navaljnog i naveo da one za svrhu imaju da Rusima "isperu mozak" i podstaknu na proteste.

Ruska državna televizija objavila je snimke zgrade na kojoj traju radovi i navela da je "daleko od luksuza koji opisuje Navaljni".

Saveznici Navaljnog tvrde da traju radovi na rezidenciji zbog građevinskih propusta i ponavljaju da je Putin njen stvarni korisnik.

Milijarder Arkadij Rotenberg, blizak predsjedniku Rusije Vladimiru Putinu, kazao je da je on vlasnik palate za koju opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji je u zatvoru, tvrdi da je koristi ruski predsjednik.

"Prije nekoliko godina uspio sam da se dogovorim sa upravnicima i postao sam korisnik tog zdanja", rekao je Rotenberg, saopšteno je iz njegove kancelarije.

On je poznat i kao bivši Putinov partner za džudo.