Sniježna oluja zahvatila sjever i zapad Njemačke, 28 povrijeđenih u saobraćajnim nezgodama

Među najteže pogođenim mjestima je grad Minster, gdje je na ulicama toliko snijega da ni vozila hitne pomoći ne mogu da prođu, zbog čega je obustavljen sav javni prevoz

7016 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Sniježna oluja sa jakim vjetrom zahvatila je danas sjever i zapad Njemačke i dovela do stotina saobraćajnih nezgoda i otkazivanja polazaka vozova.

Policija je navela da je 28 osoba povrijeđenoo, od kojih dvije teško, u udesima na zaleđenim putevima.

Vlasti pokrajine Sjeverna Rajna-Vestfalija saopštile su jutros da su od juče poslije podne zabilježile 222 saobraćajne nezgode zbog loših vremenskih uslova.

Zbog temperatura ispod nule, vlasti su smjestile beskućnike u topla skloništa.

Njemačka željeznica Dojče ban saopštila je da su otkazani vozovi od Hamburga do Hanovera i od Berlina ka zapadu zemlje.

Otkazani su i neki polasci koji spajaju istočne gradove, iako je najveća količina snijega pala na sjeverozapadu.

Među najteže pogođenim mjestima je grad Minster, gdje je na ulicama toliko snijega da ni vozila hitne pomoći ne mogu da prođu, zbog čega je obustavljen sav javni prevoz. Palo je više od 30 centimetara snijega, a danas se očekuju nove sniježne padavine.

U Vupertalu, na zapadu Njemačke, vatrogasci su spasili šest putnika takozvanog "visećeg metroa", znamenitosti tog grada, pošto je kompozicija stala zbog leda na šinama. Vatrogasci su se merdevinama popeli do metroa i pomogli putnicima da siđu na zemlju, javila je agencija Dpa.

Dok je na zapadu Njemačke ledeno, na jugu su proljećne temperature.

Snijeg je pao i u većem dijelu Holandije, zbog čega je željeznički saobraćaj obustavljen, dok je amsterdamski aerodrom Shiphol upozorio putnike na moguća odlaganja letova.

Bonus video: