Antiteroristička operacija protiv islamista u Rusiji: "Ubijeno pet bandita"

Naoružani incidenti i napadi na vlasti i bezbjednosne snage česti su na ruskom Kavkazu gdje se vodi pobuna islamista koji su izrazili vjernost ekstemističkoj grupi Islamska država
1 komentar(a)
Rusija, specijalac, Foto: Shutterstock
Rusija, specijalac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.12.2017. 12:34h

Pet islamističkih pobunjenika ubijeno je u operaciji specijalnih snaga u ruskoj republici Karačajevo-Čerkeziji na nestabilnom ruskom Kavkazu, saopštio je danas Nacionalni antiteroristički komitet Rusije.

"Pet bandita ubijeno je u antiterorističkoj operaciji u republici Kračajevo-Čerkezija", saopštio je Komitet, prenijele su ruske novinske agencije.

Vlasti su juče javile da su ubijena tri pobunjenika u Dagestanu, drugoj ruskoj kavkaskoj republici, a prije nekoliko dana još tri su ubijena u Stavropolju, na jugu Ruske federacije.

Naoružani incidenti i napadi na vlasti i bezbjednosne snage česti su na ruskom Kavkazu gdje se vodi pobuna islamista koji su izrazili vjernost ekstemističkoj grupi Islamska država.

Ta organizacija je posljednjih mjeseci preuzela odgovornost za više napada na policiju, posebno u Dagestanu i u Ingušetiji.

Rusiji su više puta uputili prijetnje Islamska država i sirijski ogranak Al Kaide, posebno tokom njene vojne intervencije u Siriji, na strani tamošnje vlasti, započete od 30. septembra 2015, koju Moskva sada završava.

Bonus video: