nije objavljeno šta je uzrok

Jedanaest poginulo u padu vojnog helikoptera u Turskoj

Devet osoba je poginulo pri padu helikoptera, a dvije su umrle u bolnici, među poginulima je i pešadijski general-pukovnik Osman Erbas

2976 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo odbrane Turske je večeras saopštilo da je jedanaest pripadnika Oružanih snaga poginulo, a dva su povrijeđena u padu vojnog helikoptera na istoku Turske.

Među poginulima je i pešadijski general-pukovnik Osman Erbas, prenijeli su provladin list Dejli Sabah i vladajuća stranka AKP.

Devet osoba je poginulo pri padu helikoptera, a dvije su umrle u bolnici, rekli su zvaničnici.

Dvomotorni višenamenski helikopter francuske proizvodnje "kugar" (Eurocopter AS532 Cougar/Airbus H215M) srušio se kod grada Tatvana, u pokrajini Bitlis, gdje se turske snage decenijama bore s većinskim Kurdima.

Ministarstvo je pad letjelice nazvalo nesrećom, a za sada nije objavljeno šta je bio uzrok. Televizija HaberTurk je objavila da je vrijeme bilo loše - magla i sneg.

Na mjesto nesreće su otišli ministar odbrane Hulusi Akar, načelnik Generalštaba i komandant Kopnenih snaga, saopštilo je Ministarstvo.

Borci kurdske PKK su 1997. napali turski helikopter istog tipa u sjevernom Iraku, ubivši 11 turskih vojnika. U skorije vrijeme, 13 pripadnika oružanih snaga Turske je poginulo 2017. godine, kada je takođe helikopter "kugar" naletio na dalekovod u blizini turske granice s Irakom.

Preporučujemo za Vas