u srijedu nastavlja sa planiranim obavezama

Peskov: Putin se vakcinisao, bez prisustva kamera, osjeća se dobro

Rusija po stopi vakcinacije zaostaje za mnogim zemljama i kritičari Kremlja tvrde da je Putinovo oklijevanje da se vakciniše doprinijelo neodlučnosti građana: samo 6,3 miliona ljudi, ili 4,3 odsto od 146 miliona stanovnika Rusije, primilo je najmanje jednu dozu

8968 pregleda 9 komentar(a)
Putin, Foto: Reuters
Putin, Foto: Reuters

Ruski predsjednik Vladimir Putin vakcinisao se danas protiv kovida-19, bez prisustva kamera, i osjeća se dobro, izjavio je njegov portparol Dmitrij Peskov.

On je rekao da će Putin sutra nastaviti sa planiranim obavezama.

Peskov je ranije danas najavio da će ruski predsjednik primiti prvu dozu u toku dana, ali ne pred kamerama jer "nikad nije bio pristalica toga i ne sviđa mu se".

On nije htio da otkrije koju će od tri vakcine odobrene za upotrebu u Rusiji primiti Putin, rekavši samo da su sve tri "apsolutno dobre, pouzdane i efikasne".

Putin je juče najavio da će se vakcinisati danas, tek nekoliko mjeseci pošto je u Rusiji počela masovna imunizacija protiv kovida-19.

Rusija po stopi vakcinacije zaostaje za mnogim zemljama i kritičari Kremlja tvrde da je Putinovo oklijevanje da se vakciniše doprinijelo neodlučnosti građana: samo 6,3 miliona ljudi, ili 4,3 odsto od 146 miliona stanovnika Rusije, primilo je najmanje jednu dozu.

Ankete koje je sproveo nezavisni ruski centar Levada pokazale su da je broj Rusa koji ne žele da se vakcinišu domaćom vakcinom "Sputnjik V" porastao sa 58 odsto u decembru na 62 u februaru.