žali se na jake bolove u leđima

Advokat: Pogoršava se zdravstveno stanje Navaljnog

Braniteljka je rekla da nije mogla da vidi svog klijenta koji se nalazi u kaznenoj koloniji u Pokrovu, oko 100 kilometara istočno od Moskve, za koju se zna da je jedna od najtežih u Rusiji

8324 pregleda 11 komentar(a)
Navaljni, Foto: Reuters
Navaljni, Foto: Reuters

Braniteljka ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, koji trenutno služi dvije i po godine zatvorske kazne, izjavila je da se pogoršava zdravstveno stanje opozicionara od kada je prebačen u kaznenu koloniju.

Olga Mihajlova, jedan od advokata glavnog kritičara Kremlja, rekla je za AFP da se Navaljni nedavno žalio na "jake bolove u leđima" i dodala da mu je u utorak utrnula jedna noga.

Navaljni je posjetio neurologa, koji mu nije rekao dijagnozu, već mu prepisao lijek ibuprofen, dodala je braniteljka navodeći da bi trebalo da vidi "pravog ljekara".

Braniteljka je rekla da nije mogla da vidi svog klijenta koji se nalazi u kaznenoj koloniji u Pokrovu, oko 100 kilometara istočno od Moskve, za koju se zna da je jedna od najtežih u Rusiji.

Navaljni (44) se prošle godine liječio od trovanja nervnim agensom novičokom u Njemačkoj i uhapšen je u januaru po povratku u Rusiju.

Preporučujemo za Vas