ruski opozicionar se nalazi u kaznenoj koloniji

Kakvo je zdravlje Navaljnog: Porodica i advokatica kažu da se pogoršalo, zatvorska služba da je zadovoljavajuće

"Ljekarski pregredi su izvršeni 24. marta na zahtjev zatvorenih", navela je služba FSIN iz regiona Vladimir (sjeveroistočno od Moskve) za ruske novinske agencije i dodala da je ocijenjeno da je zdravlje Navaljnog "stabilno i zadovoljavajuće"

4115 pregleda 2 komentar(a)
Navaljni, Foto: Reuters
Navaljni, Foto: Reuters

Zdravlje ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog je "zadovoljavajuće", saopštila je danas zatvorska služba nakon što su njegovi bližnji i advokatica ukazali da se pogoršalo od kada je stigao u kaznenu koloniju Pokrov.

"Ljekarski pregredi su izvršeni 24. marta na zahtjev zatvorenih", navela je služba FSIN iz regiona Vladimir (sjeveroistočno od Moskve) za ruske novinske agencije i dodala da je ocijenjeno da je zdravlje Navaljnog "stabilno i zadovoljavajuće".

Osuđen u februaru na dvije i po godine zatvora u slučaju pronevjere koji potiče iz 2014. godine, najveći kritičar ruskog predsjednika Vladimira Putina nalazi se u zatvoru od marta u kaznenoj koloniji Pokrov, 100 kilometara od Moskve, za koju važi da ima vrlo teške uslove.

Advokatica Navaljnog, Olga Mihailova izjavila je juče da mu se pogoršava zdravstveno stanje od kada je prebačen u kaznenu koloniju.

Ona je rekla da joj nije dozvoljen pristup branjeniku, da se on žali na jake bolove u leđima i da mu je utrnula jedna noga, da je od ljekara dobio samo ibuprofen, običan antiiflamatorni lek.

Navaljni (44) se 2020. liječio od trovanja nervnim agensom novičokom u Njemačkoj i uhapšen je u januaru ove godine, po povratku u Rusiju.

Preporučujemo za Vas