Snijeg u Velikoj Britaniji doveo do prekida u saobraćaju, "Ana" se približava Pirinejskom poluostrvu

U centralnom dijelu Engleske i na sjeveru Velsa zbog snijega su odloženi letovi, zatvoreni putevi, a bilo je i saobraćajnih nesreća, navodi Asošiejted pres
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 10.12.2017. 16:24h

Snijeg koji pada u Velikoj Britaniji doveo je danas do prekida u saobraćaju, dok su u Španiji i Portugaliji izdata upozorenja zbog jakih vjetrova i obilne kiše.

U centralnom dijelu Engleske i na sjeveru Velsa zbog snijega su odloženi letovi, zatvoreni putevi, a bilo je i saobraćajnih nesreća, navodi Asošiejted pres.

Letovi na aerodromu Stensted u Londonu i birmingemskom aerodromu obustavljeni su dok se ne očiste piste, a glavni put između Londona i sjeveroistoka Engleske djelimično je zatvoren.

Jaki vjetrovi duvaju na zapadoj obali Velike Britanije, prije svega u Velsu, a u Londonu i na jugu Engleske očekuju se naleti vjetra do 110 kilometara na čas.

Španija i Portugalija su izdale upozorenja zbog jake kiše i vjetrova dok se oluja "Ana" približava Pirinejskom poluostrvu s Atlantskog okeana.

U Španiji je danas proglašen "crveni" meteoalarm, a najveća prijetnja bezbjednosti građana biće jaki vjetrovi koji bi u planinskim djelovima i na sjeverozapadu zemlje mogli da dostignu brzinu od 120 kilometara na čas.

U Portugaliji je takodje izdato upozorenje visokog rizika zbog jakih vjetrova u sjevernom i centralnom dijelu zemlje.

Galerija

Bonus video: