U Turskoj rekordnih 62.797 novozaraženih koronavirusom

U Turskoj je do sada potvrđeno više od četiri miliona zaraženih koronavirusom, sedmi najviši broj na svijetu, a potvrđeno je više od 34.000 umrlih

3920 pregleda 1 komentar(a)
Istanbul, Foto: Reuters
Istanbul, Foto: Reuters

Turska je objavila novi rekordan dnevni broj od 62.797 novozaraženih koronavirusom i 279 umrlih u srijedu, najviše od početka epidemije u Turskoj.

Predsjednik Redžep Tajip Erdogan najavio je danas djelimični lokdaun u dvije prve nedjelje muslimanskog mjeseca Ramazana u nastojanju da se suzbije širenje zaraze. On je takođe upozorio da će biti uvedene nove mjere ako ne počne da pada broj zaraženih.

Mjere uključuju zabranu međugradskih putovanja, vraćanje škola na nastavu na daljinu, zatvaranje sportskih i kulturnih centara i produženje noćnog policijskog časa.

Ministarstvo zdravlja je saopštilo da Turska prolazi kroz treći talas infekcija i da oko 85 slučajeva mogu da se povežu sa sojem virusa prvo detektovanog u Velikoj Britaniji.

U Turskoj je do sada potvrđeno više od četiri miliona zaraženih koronavirusom, sedmi najviši broj na svijetu, a potvrđeno je više od 34.000 umrlih.

Bonus video: