Malta: Tri osobe optužene za ubistvo novinarke Dafne Karuane Galicije

Malteška novinarka blogerka Karuana Galicija (53) koja se borila protiv korupcije u zemlji, ubijena je 16. oktobra u eksploziji bombe koja je postavljena ispod njenog automobila
198 pregleda 1 komentar(a)
Dafne Karuana Galicija, Foto: Beta-AP
Dafne Karuana Galicija, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 06.12.2017. 07:20h

Malteški sud optužio je trojicu muškaraca za ubistvo istraživačke novinarke Dafne Karuna Galicije, koja je stradala u eksploziji bombe ispod njenog automobila.

Malteška policija nedavno je uhapsila 10 osoba osumnjičenih za ubistvo novinarke, a Ej-Bi-Si njuz navodi da je sedam osumnjičenih pušteno uz kauciju do dalje istrage.

Bi-Bi-Si navodi da su se trojica optuženih za ubistvo novinarke i blogerke, braća Džorduž i Alfred Deđorđo, stari 55 i 53 godine, i Vinskent Muskat, izjasnili da nisu krivi.

Oni su optuženi i za posjedovanje materijala za pravljenje bombi i oružja.

Malteška novinarka blogerka Karuana Galicija (53) koja se borila protiv korupcije u zemlji, ubijena je 16. oktobra u eksploziji bombe koja je postavljena ispod njenog automobila.

Ona je istraživala navode o korupciji i pranju novca najmoćnijih ljudi Malte, među kojima je bio i sam premijer Džozef Muskat i njegovi najbliži saradnici.

Bonus video: