štrajkuje glađu od kraja marta

Navaljni u zatvorskoj bolnici za liječenje tuberkoloze

Navaljni je prebačen u zatvorsku bolnicu u Vladimiru nakon što su njegovi advokati i saradnici rekli da se njegovo zdravstveno stanje dramatično pogoršalo

5371 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ruski opozicioni političar Aleksej Navaljni, koji u zatvoru štajkuje glađu od kraja marta, nalazi se u zatvorskoj bolnici koja je specijalizovana za liječenje tuberkoloze, saopštio je danas jedan od njegovih advokata Vadim Kobzev.

Kobzev je na Tviteru naveo da je Navaljni primljen u nedjelju u bolnicu i da je kroz infuziju dobio glukozu, prenosi Rojters.

U međuvremenu, AP je objavio da je nekoliko ljekara spriječeno da obiđe u zatvorskoj bolnici Navaljnog, koji je u nedjelju prebačen iz zatvora na istoku Moskve u zatvorsku bolnicu u Vladimiru, gradu udaljenom 180 kilometara od Moskve.

Navaljni je prebačen u zatvorsku bolnicu u Vladimiru nakon što su njegovi advokati i saradnici rekli da se njegovo zdravstveno stanje dramatično pogoršalo.

Njegova lična ljekarka Anastasija Vasiljeva predvodila je tim od još troje zdravstvenih stručnjaka, koji su pokušali da posjete Navaljnog u zatvorskoj klinici i zatvoru IK-3 u Vladimiru, ali im je uskraćen ulazak nakon što su satima čekali ispred kapije.

Preporučujemo za Vas