Nova drama: Sakašvilija oslobodile pristalice, sukobi sa policijom

Sakašvili je prijetio da će skočiti sa zgrade u Kijevu, ali su ga pripadnici policije spriječili i priveli, no nisu uspjeli da ga odvedu u stanicu jer je došlo do sukoba sa njegovim pristalicama
64 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 05.12.2017. 12:22h

Pristalice ukrajinskog opozicionara i bivšeg lidera Gruzije Mihaila Sakašvilija, oslobodile su ga iz policijskog auta i odvele ga u crkvu u blizini.

Sakašvili je prijetio da će skočiti sa zgrade u Kijevu, ali su ga pripadnici policije spriječili i priveli, no nisu uspjeli da ga odvedu u stanicu jer je došlo do sukoba sa njegovim pristalicama.

Oni su odvalili vrata policijskog vozila i izvukli Sakašvilija, koji je potom opet pozvao pristalice da dođu na Majdan i svrgnu Petra Porošenka.

Sakašvili se jutros zatvorio na krov zgrade i prijetio da će skočiti dok je policija pretresala njegov stan.

"Žele da me otmu pošto sam ustao u odbranu ukrajinskog naroda. Htjeli su da to urade u tajnosti, ali im nije uspjelo", rekao je ranije Sakašvili okupljenima na ulici.

Sakašvili je prije dva dana pozvao građane na proteste na glavnom trgu u Kijevu ako Skupština Ukrajine ne bude u roku od nedjelju dana donijela zakon o smjeni predsjednika republike Petra Porošenka.

Sakašvili predstavlja politički izazov za Porošenka koji ga je postavio za guvernera Odese pošto mu je u Gruziji istekao predsjednički mandat.

U međuvremenu su se njih dvojica razišli, a Porošenko je Sakašviliju u julu oduzeo ukrajinsko državljanstvo.

Bivši gruzijski predsjednik je u novembru na silu prešao ukrajinsku granicu i tako se vratio u tu zemlju.

Galerija

Bonus video: