Policija u Napulju upala u hram u kojem je obožavan Emanuele Sibilo

"Prodavnice i picerije u centru Napulja su na milosti iznuđivanja, zastrašivanja i nasilja"

4849 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Mladi članovi organizovanog kriminalnog klana u Napulju toliko su obožavali svog vođu da su kada je ubijen stavili njegov pepeo i bronzanu bistu u mali hram pored slike Bogorodice.

Obožavanje je završeno u srijedu kada je policija silom upala u hram koji se nalazi u dvorištu jedne zgrade u centru Napulja i uklonila bistu i pepeo Emanuele Sibila.

Sibila su ubili pripadnici rivalskog klana 2015. kada je imao 19 godina.

Napuljska policija je objavila snimak njihove jučerašnje akcije sa namjerom da pošalje poruku klanu, čiji su pripadnici primoravali žrtve iznuđivanja da se poklone pred bistom Sibila i na taj način se obavežu kriminalnoj grupi.

"Prodavnice i picerije u centru Napulja su na milosti iznuđivanja, zastrašivanja i nasilja", navela je policija u saopštenju.

Policija je takođe uhapsila 21 osobu osumnjičenu da pripada klanu Sibilo koji je dio Kamore.

Optuženi su za organizovani kriminal, iznuđivanje, prijem ukradene robe, šverc droge, izrabljivanje prostitutki i posjedovanje vatrenog oružja.

"Uklanjanje hrama i brisanje grafita u kojem se veliča Sibilo je žestoki udarac za Kamoru", kazao je senator Sandro Rutolo, bivši novinar koji je pisao o mafiji.

Sibilo je bio inspiracija za knjigu "Dječiji ribarski brod" o djeci i tinejdžerima gangsterima u Napulju koji je napisao novinar koji prati mafiju Roberto Savijano, autor međunarodnog bestselara „Gomora“ i Kamori.

Bonus video: