džonson. stojim uz britanske jevreje

Antisemitske poruke iz konvoja automobila u Londonu: Otvorena istraga

Londonska policija je navela da radi na utvrđivanju identiteta odgovornih i dodala da "takva vrsta ponašanja neće biti tolerisana"

5252 pregleda 1 komentar(a)
Detalj iz Londona, Foto: Reuters
Detalj iz Londona, Foto: Reuters

Britanska policija je danas otvorila istragu u vezi s video snimcima na kojima se vidi kako ljudi uzvikuju nasilne antisemitske poruke iz konvoja automobila dok se voze kroz London.

Na tim snimcima, danas objavljenim na društvenim mrežama, vidi se kako nekoliko automobila sa palestinskim zastavama prolazi kroz oblast na sjeveru Londona sa brojnom jevrejskom populacijom.

U jednom trenutku se čuje kako muškarac preko razgalasa uzvikuje psovke i između ostalog govori "Silujte im ćerke".

Londonska policija je navela da radi na utvrđivanju identiteta odgovornih i dodala da "takva vrsta ponašanja neće biti tolerisana".

Britanski premijer Boris Džonson osudio je sadržaj snimaka.

"U našem društvu nema mjesta za antisemitizam. Stojim uz britanske Jevreje koji ne treba da budu izloženi sramnom rasizmu koji smo danas vidjeli", kazao je Džonson.

Hiljade demonstranata protestovale su juče ispred Ambasade Izraela u Londonu zbog ovonedjeljnih izraelskih vazdušnih udara na pojas Gaze.

To je juče bio jedan od brojnih propalestinskih protesta širom svijeta.

Od ponedjeljka, kada je počeo sukob Izraela i palestinskog Hamasa koji vlada Gazom, poginulo je najmanje 188 Palestinaca i osam Izraelaca.

Preporučujemo za Vas