Probudio se dječak koji je preživio pad žičare u Italiji

Policija je u okviru istrage privela inženjera žičare, direktora službe i operativnog šefa službe

2745 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Petogodišnji dječak koji je jedini preživio pad kabine žičare na sjeveru Italije, probudio se i uskoro bi trebalo da bude otpušten sa intenzivne njege, saopštila je danas bolnica u Torinu.

Dječak je u teškom stanju od nesreće u kojoj je u padu kabine žičare poginulo 14 putnika, uključujući njegovu porodicu sa bratom od dvije godine.

"Ejtan je sada budan i svjestan na odjeljenju intenzivne njege, razgovara sa tetkom", rekao je portparol bolnice Regina Magerita u Torinu.

Sa kliničke tačke gledišta, kako je rekao portparol bolnice, dječak je "i dalje u kritičnom stanju zbog traume stomaka i grudnog koša i više preloma", ali da će narednih dana biti otpušten sa intenzivne njege.

Policija je privela tri osobe zbog pada kabine žičare u nedelju u regiji Pijemont.

U kabini se nalazilo 15 osoba, a žičara se u trenutku nesreće kretala od grada Streze prema planinskom vrhu Motaroneć.

Policija je u okviru istrage privela inženjera žičare, direktora službe i operativnog šefa službe.

Istražitelji su otkrili da je sistem kočenja bio "namješten" kako bi se izbjeglo kašnjenje žičare, navela je za agenciju ANSA javna tužiteljka Olimpia Bosi.

Ejtanovi školski drugovi su mu poslali crteže kako bi ga razvedrili. "Ovo je velika tragedija", rekao je za dnevnik Mesadjero umetnik Stefano Bresani, otac jednog od Ejtanovih drugova.

Bonus video: