Antimigrantski demonstranti blokirali luku Dover: Uzvikivali "Engleske ulice" i remetili rad

Ljepše vrijeme koriste migranti koji u sve većem broju pokušavaju da pređu kanal Lamanš, između Francuske i Velike Britanije

3789 pregleda 0 komentar(a)
Danas u Doveru, Foto: AP
Danas u Doveru, Foto: AP

Pristup kamiona terminalu u glavnoj britanskoj luci Dover danas je uspjelo da blokira svega oko 50 britanskih demonstranata, nezadovoljnih zbog rastućeg većeg broja migranata koji čamcima preko Lamanša pokušavaju da uđu u tu zemlju.

Antimigrantski nastrojeni demonstranti nosili su zastave Engleske, uzvikivali "Engleske ulice!" i remetili rad te veoma prometne luke iako je tamo bilo mnogo policajaca pošto su vlasti očekivale proteste tokom produženog vikenda koji nezvanično označava početak ljeta.

Ljepše vrijeme koriste migranti koji u sve većem broju pokušavaju da pređu kanal Lamanš, između Francuske i Velike Britanije.

Od početka godine malim čamcima je do Velike Britanije stiglo više od 3.100 migranata, gotovo duplo više nego u istom periodu 2020.

U Doveru je i ranije bilo antimigrantskih demonstracija koje su i u septembru prošle godine izazvale obustavljanje saobraćaja.

Bonus video: