Zaharova: NATO se miješa u odnose Rusije i Bjelorusije kako bi spriječio njihovu integraciju

Zaharova ocijenila da se Zapad žestoko obračunava sa Bjelorusijom jer "normalna efikasna saradnja dvije zemlje nije dio NATO-ovih planova"

5935 pregleda 9 komentar(a)
Zaharova, Foto: Reuters
Zaharova, Foto: Reuters

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova izjavila je danas da efikasna saradnja Rusije i Bjelorusije nije dio NATO-ovih planova.

Ona je, reagujući na izjavu generalnog sekretara NATO-a Jensa Stoltenberga u kojoj je izrazio zabrinutostzbog saradnje Moskve i Minska, objavila na svom kanalu na Telegramu da se Zapad žestoko obračunava sa Bjelorusijom jer "normalna efikasna saradnja dvije zemlje nije dio NATO-ovih planova".

"Neprestano se miješa u unutrašnje stvari jedne ili druge zemlje ili se istovremeno miješa u poslove obje, samo da bi se spriječio prirodni tok uzajamno korisne integracije", navela je Zaharova, a prenosi TASS.

U komentaru na spremnost NATO-a da "zaštiti svaku članicu alijanse od prijetnji koje predstavljaju Moskva i Minsk" , Zaharova je šefu NATO-a poželjela dobro zdravlje, napominjući da je to "direktno povezano sa prevazilaženjem starih fobija i oslobađanjem od manije gonjenja".

Ona je navela da je unutrašnji terorizam u Sjedinjenim Američkim Državama još jedan od problema koje NATO nije rješavao decenijama.

"To je ono što države članice moraju hitno da riješe, a ne lažne prijetnje", ocijenila je Zaharova.

Stoltenberg je u intervjuu za njemački list "Velt am Zontag" izjavio da su članice NATO ozbiljno zabrinute zbog bliske saradnje Moskve i Minska tokom proteklih mjeseci i dodao da Bjelorusija "postaje sve zavisnija" od Rusije.

Bonus video: