posjetioci ne moraju da nose maske

Oko 10.000 rokera i metalaca u Engleskoj na prvom muzičkom festivalu od izbijanja pandemije

Posjetioci mogu uživo da gledaju više od 40 bendova uključujući Frank Carter i The Rattlesnakes i Bullet for Mi Valentin

3538 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Hiljade obožavalaca hevi metala i roka kampuju, pjevaju, čak i po kiši, na prvom britanskom muzičkom festivalu od početka izbijanja pandemije koronavirusa.

Trodnevni muzički festival je organizovan kao pilot projekat za 10.000 ljudi u svrhu istraživanja koliko je siguran povratak muzike.

Rok - metal Daunloud festival otvoren je juče u Donington parku u Velikoj Britaniji na kome posjetioci mogu uživo da gledaju više od 40 bendova uključujući Frank Carter i The Rattlesnakes i Bullet for Mi Valentine.

Svi učesnici su testirani na kovid-19 pre događaja i ne moraju da nose maske ili da se pridržavaju pravila socijalnog distanciranja tokom festivala.

Promoter festivala Endi Koping rekao je da na događaju, koji traje do sjutra, uprkos povremenoj kiši, vlada "potpuni osjećaj euforije".

Prije pandemije Daunloud festival je posjećivalo oko 100.000 gledalaca.

Daunloud festival će se u potpunosti vratiti 2022. godine sa učesnicima što su KISS, Iron Maiden i Biffy Clyro.

Velika Britanija je zabilježila skoro 128.000 smrtnih slučajeva od koronavirusa, što je najviše u Evropi. Vlada je odložila planirano ukidanje preostalih socijalnih i ekonomskih ograničenja do 19. jula usred porasta slučajeva zaraze zbog sve prisutnijeg delta soja virusa.

Preporučujemo za Vas