U Grčkoj raste broj zaraženih

Jedan zvaničnik je kazao da većinu novih slučajeva predstavljaju mladi ljudi, tako da su vlasti odlučile da uvedu ograničenja restoranima, noćnim klubovima i kafićima koja će stupiti na snagu od sjutra

9402 pregleda 3 komentar(a)
Od sjutra ponovo na snazi restriktivne mjere, Foto: Rojters
Od sjutra ponovo na snazi restriktivne mjere, Foto: Rojters

Grčka je juče prijavila rast dnevnog broja zaraženih koronavirusom i najavila novo uvođenje restriktivnih mjera.

Zdravstvene vlasti su juče prijavile 1 797 novih slučajeva, što je dvostruko više u odnosu na ponedjeljak, kada je prijavljen 801 novi slučaj zaraze. U Grčkoj trenutno ima oko aktivnih 429 150 slučajeva, dok je broj mrtvih porastao na 12 754.

Grčka, koja u velikoj mjeri zavisi od turizma, ukinula je većinu ograničenja za putovanja, noćni život i kao i pravila o nošenju maski u zatvorenim prostrojama.

Međutim, medicinski eksperti su izrazili zabrinutost pošto je broj zaraženih počeo da raste posljednjih dana. Jedan zvaničnik je kazao da većinu novih slučajeva predstavljaju mladi ljudi, tako da su vlasti odlučile da uvedu ograničenja restoranima, noćnim klubovima i kafićima koja će stupiti na snagu od sjutra.

Oko 38 odsto odrasle grčke populacije je u potpunosti vakcinisano do sada, a vlada je ponudila inicijative kako bi ohrabrile više ljudi da se vakcinišu, uključujući novac i besplatni internet. Cilj je da se do jeseni vakciniše 70 odsto odrasle populacije.

Bonus video: