Nevrijeme zahvatilo Bavarsku - poplavljene ulice i podrumi

U blizini okruga Hof prijetila je opasnost od pada građevinske dizalice, a na mjestu događaja bile su vatrogasne službe i službe tehničke pomoći

6286 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

U njemačkoj oblasti Bavarska, okrug Hof, proglašeno je stanje katastrofe zbog snažnih grmljavinskih oluja i obilnih kiša koje su pale sinoć.

Bavarski Crveni krst saopštio je da hitne službe nijesu mogle da odgovore na sve pozive jer je veliki broj ljudi zvao za pomoć.

Saopštili su da će se spasioci odazvati na sve pozive.

Policijska uprava Hofa potvrdila je vremensku nepogodu, ali je istakla da su do sada glavni problem bili poplavljeni putevi i podrumi.

Jedan autoput je zatvoren jer je "voda prolazila poput bujice", kazali su iz policije.

U blizini Hofa takođe je prijetila opasnost od pada građevinske dizalice, a na mjestu događaja bile su vatrogasne službe i službe tehničke pomoći.

Selbic u Hofu bio je među zajednicama koje su najteže pogođene, a vatrogasci su se suočavali sa stalnim pozivima u pomoć, ispumpavanjem vode iz podruma i nabavkom vreća sa pijeskom, prenosi agencija Hina.

Neki stanovnici su bili prisiljeni da privremeno napustite domove. Iz policije je saopšteno da do sada nije bilo žrtava.

Bonus video: