"ne postoji nešto kao što je sloboda tamo gdje se nikom ništa ne duguje“

Makron: Odbijanje vakcinisanja nije sloboda, nego egoizam

Makron je nagovijestio i mogućnost da neki pacijent u bolnici ne dobije potrebnu njegu zbog toga što ljekari pomažu drugoj osobi, koja je odbila da primi vakcinu

5279 pregleda 342 reakcija 25 komentar(a)
Makron, Foto: Reuters
Makron, Foto: Reuters

Odbijanje vakcinisanja protiv kovida-19 nije sloboda, jer antivakseri zaražavaju i ubijaju druge svojom neodgovornošću i egoizmom, izjavio je predsjednik Francuske Emanuel Makron, a prenosi N1.

Makron je tokom posjete Francuskoj Polineziji naglasio da svako ima pravo da se izrazi, ali da ne postoji nešto kao što je „sloboda tamo gdje se nikom ništa ne duguje“.

„U čemu je vrijednost vaše slobode, ako mi kažete da ne želite da se vakcinišete, a sjutra zarazite svog oca, majku ili mene?“, postavio je pitanje Makron.

Francuski predsjednik je istakao da sloboda počiva na recipročnoj dužnosti, a ne na sebičnosti.

Makron je nagovijestio i mogućnost da neki pacijent u bolnici ne dobije potrebnu njegu zbog toga što ljekari pomažu drugoj osobi, koja je odbila da primi vakcinu.

„To nije sloboda, to se zove neodgovornost, egoizam“, napomenuo je Makron, poslavši „vrlo snažnu poruku svima da se vakcinišu“.

Nekoliko desetina hiljada ljudi protestovalo je tokom vikenda u Francuskoj zbog odluke vlasti da uvedu kovid pasoše i obaveznu vakcinaciju za radnike u određenim sektorima, podsjeća RT.

Slični protesti su tokom vikenda održani u Velikoj Britaniji, Italiji i Australiji.

Preporučujemo za Vas