"JEDINSTVENI SLUČAJ"

Poljska: Sudski izvršitelj izbacio ženu i njenog bolesnog sina na ulicu, pa se sažalio i plaća im stan

Kada je izbacivao iz stana 60-godišnju majku i njenog 35-godišnjeg sina izvršitelj nije znao da se sin liječi od raka i da su se zadužili toliko da su dugovi prešli vrijednost stana upravo zbog liječenja
1 komentar(a)
Poljska, Foto: Shutterstock
Poljska, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 02.02.2019. 13:35h

 Jedan sudski izvršitelj iz Radoma u centralnoj Poljskoj izbacio je na zahtjev suda iz stana stariju Poljakinju sa njenim odraslim sinom, ali kada je saznao da su se zadužili da plate liječenje pošto sin boluje od raka iznajmio im je stan i plaća ga od svog novca, sve dok im grad ne dodijeli opštinski.

"To je jedinstveni slučaj u Poljskoj. U naš centar došao je taj izvršitelj koji ih je nekoliko dana ranije izbacio na ulicu i predložio da će o svom trošku iznajmiti stan za majku i njenog bolesnog sina. Mogu u tom stanu da ostanu sve dok ne dobiju opštinski, što može da potraje nekoliko mjeseci. Izvršitelj je molio da ne objavljujemo njegovo ime, ali moram da kažem da sam ganut njegovim gestom", kazao je za list Gazeta viborča Vlodjimjež Volski iz lokalnog Centra za krizne intervencije.

Kada je izbacivao iz stana 60-godišnju majku i njenog 35-godišnjeg sina izvršitelj nije znao da se sin liječi od raka i da su se zadužili toliko da su dugovi prešli vrijednost stana upravo zbog liječenja.

"Naravno, ta gospođa je napravila veliku grešku zato što nije dolazila na sud na rasprave i sud nije imao pojma kakva je njena porodična situacija. Presudio je da budu izbačeni iz stana i to bez prava na socijalni smještaj", kazao je Volski.

Zaduženi stan je kupila u okviru izvršenja privatna osoba i izvršitelj je morao da sprovede presudu, ali čim je saznao sažalio se i riješio da problem porodice riješi o svom trošku i to čak tako da je tražio za njih stan blizu bolnice u kojoj se oboljeli sin liječi.