Uhapšen zaposleni u britanskoj ambasadi u Berlinu: Osumnjičen da je špijunirao za Rusiju

"Najmanje jednom je prosleđivao dokumenta koja je dobio tokom profesionalnih aktivnosti predstavnicima ruske obavještajne službe. Primao je pare u kešu za informacije koje je predavao, iznos je još uvijek nepoznat"

14029 pregleda 77 reakcija 3 komentar(a)
Ambasada Velike Britanije u Berlinu, Foto: Shutterstock
Ambasada Velike Britanije u Berlinu, Foto: Shutterstock

Njemačka policija uhapsila je juče Britanca koji je radio u ambasadi Velike Britanije u Berlinu osumnjičenog da je špijunirao za Rusiju, prenosi Rojters

Britanska agencija prenosi navode tužilaca da se sumnje da je on prosleđivao dokumenta ruskoj obavještajnoj službi i za to dobijao pare.

Tužioci su kazali i da su pretreseni stan i radno mjesto muškarca identifikovanog kao Dejvid S. te da će on biti izveden pred istražnog sudiju kasnije danas.

"Najmanje jednom je prosleđivao dokumenta koja je dobio tokom profesionalnih aktivnosti predstavnicima ruske obavještajne službe. Primao je pare u kešu za informacije koje je predavao, iznos je još uvijek nepoznat", rekao je šef tužilaštva.

Rojters navodi da je muškarac uhapšen juče u Potsdamu, nedaleko od Berlina.

Tužioci su kazali i da je bio zaposlen kao lokalni član osoblja u ambasadi, a njegovo hapšenje je rezultat zajedničke istrage njemačkih i britanskih vlasti.

Bonus video: