Merkel izrazila punu podršku Lašetu

Merkel je rekla da Lašet "veoma uspješno" vodi najveću njemačku saveznu državu i dodala da neko ko ima takve rezultate može da vodi i državu kao kancelar

5744 pregleda 0 komentar(a)
Lašet i Merkel, Foto: Reuters
Lašet i Merkel, Foto: Reuters

Njemačka kancelarka Angela Merkel izrazila je danas punu podršku kandidatu njene konzervativne koalicije za šefa vlade Arminu Lašetu koji se nada da će je naslijediti nakon predstojećih parlamentarnih izbora.

Merkel i Lašet su danas obišli mjesto Hagen i još jednu oblast u saveznoj državi Sjeverna Rajna-Vestfalija, koji su razoreni poplavama u julu.

Lašet je guverner te savezne države sa najviše stanovnika u Njemačkoj.

Merkel je rekla da Lašet "veoma uspješno" vodi najveću njemačku saveznu državu i dodala da neko ko ima takve rezultate može da vodi i državu kao kancelar.

Parlamentarni izbori u Njemačkoj biće održani 26. septembra, a Merkel, kancelarka od 2005. godine, najavila je 2018. da se neće kandidovati za novi mandat.

Najnovije ankete pokazuju da demohrišćanska koalicija, čiji je Lašet kandidat za kancelara, prvi put poslije više godina zaostaje za Socijaldemokratskom partijom Njemačke, koja je za šefa vlade nominovala vicekancelara i ministra finansija Olafa Šolca.

Bonus video: