Tihanovska pozvala Francusku da pomogne u rješavanju krize

"Bjelorusima je potrebna nova energija za napredak. Pozivam Francusku i predsjednika Makrona da odlučno djeluju u potrazi za rješenjem bjeloruske krize", rekla je

6356 pregleda 5 komentar(a)
Tihanovska, Foto: Screenshot/Youtube
Tihanovska, Foto: Screenshot/Youtube

Liderka bjeloruske opozicije Svetlana Tihanovska pozvala je danas Francusku da iskoristi svoj uticaj i pomogne u rješavanju političke krize u Bjelorusiji, navodeći da je spremna na razgovor sa predsjednikom Emanuelom Makronom.

"Bjelorusima je potrebna nova energija za napredak. Pozivam Francusku i predsjednika Makrona da odlučno djeluju u potrazi za rješenjem bjeloruske krize", rekla je Tihanovska novinarima u Parizu.

Dodala je da nije predviđen sastanak sa francuskim predsjednikom ali da je do subote u Parizu, navodeći da je spremna na razgovor.

Tihanovska će se tokom boravka Francuskoj sastati sa šefom diplomatije Žan-Ivom Le Drianom, predsjednikom Senata Žerarom Laršeom i gradonačelnicom Pariza Anom Idalgo.

Makron je bio prvi visoki zapadni zvaničnik koji se sastao sa Tihanovskom u septembru 2020. godine u Vilnjusu, mjesec dana poslije predsjedničkih izbora u Bjelorusiji, koje osporova opozicija.

Bonus video: