Kremlj želi kontinuitet u odnosima sa Berlinom

Kremlj je saopštio danas da se nada "kontinuitetu" u odnosima sa Berlinom dan posle njemačkih parlamentarnih izbora nakon kojih se očekuju teški pregovori za određivanje budućeg kancelara da zamijeni Angelu Merkel koja odlazi u političku penziju

2611 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Kremlj je saopštio danas da se nada "kontinuitetu" u odnosima sa Berlinom dan posle njemačkih parlamentarnih izbora nakon kojih se očekuju teški pregovori za određivanje budućeg kancelara da zamijeni Angelu Merkel koja odlazi u političku penziju.

"Naravno računamo na kontinuitet naših bilateralnih odnosa. Imamo interesa da se ti odnosi nastave i dalje razvijaju", rekao je novinarima portparol ruskog predsjednika Dmitrij Peskov.

Prema preliminarnim zvaničnim rezultatima objavljenim u ponedeljak, koji su potvrdili projekcije, Socijaldemokratska partija Njemačke (SPD) desnog centra i njihov vođa Olaf Šolc osvojili su 25,7 odsto glasova, neznatno ispred konzervativne unije CDU-CSU Armina Lašeta koja je zabilježila istorijski minimum sa 24,1 odsto glasova. Na trećem mjestu su Zeleni sa oko 14,8 odsto, a slijede liberali FDP sa 11,5 odsto glasova.

Bonus video: