izrazili i neslaganje sa planom EU za borbu protiv klimatskih promjena

Orban i Babiš: Migranti su prijetnja za budućnost zemalja centralne Evrope

On je nakon sastanka sa češkim premijerom Andrejom Babišem rekao da očekuje da će milioni izbjeglica iz Avganistana pokušati da uđu u Evropsku uniju u novom talasu masovnih migracija, prenosi AP

3222 pregleda 3 komentar(a)
Orban, Foto: Reuters
Orban, Foto: Reuters

Mađarski premijer Viktor Orban poručio je da ilegalne migracije predstavljaju prijetnju za budućnost zemalja centralne Evrope.

On je nakon sastanka sa češkim premijerom Andrejom Babišem rekao da očekuje da će milioni izbjeglica iz Avganistana pokušati da uđu u Evropsku uniju u novom talasu masovnih migracija, prenosi AP.

Babiš, koji dijeli Orbanove tvrde političke stavove, nakon sastanka koji su dva premijera održala na sjeveru Češke, saopštio je da se njegova vlada saglasila da pošalje 50 policajaca da pomognu u čuvanju ograde izgrađene na granici Mađarske sa Srbijom, a koja je i dio spoljne granice Evropske unije (EU).

Migracije nijesu jedina tema u kojoj aktuelna češka i mađarska vlada, kao i njihovi regionalni partneri u Poljskoj i Slovačkoj, često imaju različite stavove od zvaničnih na nivou EU.

Orban i Babis izrazili su danas i snažno neslaganje sa planom EU za borbu protiv klimatskih promjena, prenosi B92.