odluka suda u minhenu

Njemici deset godina robije zbog mučenja na smrt djevojčice u Iraku

Federalni tužioci optužili su ženu iz Donje Saksonije da je mirno stajala dok je njen tadašnji muž vezao mladu jezidsku djevojku u dvorištu i ostavio je da umre od žeđi

3680 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Jedna Njemica koja je prešla u islam osuđena je na deset godina zatvora pod optužbom da je, kao član ekstremističke grupe Islamska država u Iraku, dozvolila da petogodišnja jezidska djevojčica, koju su ona i njen muž držali kao roba, umre od žeđi na vrelom suncu.

Viši regionalni sud u Minhenu osudio je tridesetodišnjakinju, identifikovanu samo kao Dženifer V. za učešće u terorističkoj organizaciji u inostranstvu, pomaganje i podržavanje pokušaja ubistva, pokušaj ratnih zločina i zločin protiv čovječnosti, prenosi agencija AP.

Federalni tužioci optužili su ženu iz Lonea u Donjoj Saksoniji da je mirno stajala u Iraku dok je njen tadašnji muž vezao mladu jezidsku djevojku u dvorištu i ostavio je da umre od žeđi, prenosi Tanjug.

Dijete je bilo "bespomoćno izloženo situaciji", rekao je sudija Joahim Bajer i dodao da je V. "od početka morala znati da je dijete, koje je bilo vezano na suncu, bilo u opasnosti od smrti''''.

Međutim, ona nije učinila ništa da pomogne djevojčici, rekao je Bajer.

V. je odrasla kao protestant, ali je prešla na islam 2013. godine.

Njemački mediji javili su da je ona 2014. godine preko Turske i Sirije stigla do Iraka da bi se pridružila Islamskoj državi.

Ona je 2015. godine, kao pripadnik jedne ekstremističke grupe, patrolirala parkovima u Faludži i Mosulu, naoružana puškom i pištoljem, kao i prslukom sa eksplozivom, u potrazi za ženama koje se ne pridržavaju strogih kodeksa ponašanja i oblačenja, saopštili su tužioci.

Ona je privedena dok je pokušavala da obnovi svoje lične isprave u njemačkoj ambasadi u Ankari 2016. godine i deportovana je nazad u Njemačku.

Preporučujemo za Vas