Jug Italije već drugi dan na udaru snažne oluje: Život izgubila najmanje jedna osoba

Tijelo 67-godišnjeg muškarca je pronađeno u jednom šumarku daleko od mjesta gdje je posljednji put viđen, pa se pretpostavlja da je njegov automobil ponijela bujica vode i blata jugozapadno od sicilijanskog grada Katanije

5378 pregleda 0 komentar(a)
Detalj iz južneItalija, Foto: Screenshot/Youtube
Detalj iz južneItalija, Foto: Screenshot/Youtube

Jug Italije je drugi dan za redom na udaru snažne oluje u kojoj je život izgubila najmanje jedna osoba.

Italijanska policija je saopštila da su na brojnim lokacijama proradila klizišta, a putevi i oranice su poplavljeni.

Tijelo 67-godišnjeg muškarca je pronađeno u jednom šumarku daleko od mjesta gdje je posljednji put viđen, pa se pretpostavlja da je njegov automobil ponijela bujica vode i blata jugozapadno od sicilijanskog grada Katanije.

Supruga stradalog muškarca se i dalje vodi kao nestala, potvrđeno je reporteru Rojtersa iz lokalne hitne pomoći.

Italijanski meteorološki sajt ilmeteo.it saopštio je da su se djelovi Sicilije i susjedne Kalabrije našli na udaru rijetkog mediteranskog uragana, poznatog kao Mediken, nepogode koju prate udari vjetra brzine i do 120 kilometara na sat.

Udruženje poljoprivrednika na Siciliji navelo je u saopštenju da je juče za samo nekoliko sati više od 300 milimetara kiše palo u blizini Katanije, što je otprilike polovina prosječnih godišnjih kišnih padavina na tom mediteranskom ostrvu, prenosi Tanjug.

Civilna zaštita je danas objavila "crvenu uzbunu" za sjever Sicilije i južnu Kalabriju, upozoravajući na potencijalni rizik po život ljudi i materijalnu štetu u tim oblastima.

Bonus video: