TRIJUMF KOALICIJE DESNOG CENTRA

Berluskonijev povratak: Bivši premijer slavi pobjedu na izborima na Siciliji

Izbori za novu regionalnu vladu i guvernera tog sredozemnog ostrva smatraju se testom popularnosti stranaka pred italijanske parlamentarne izbore, koji će biti održani do maja sljedeće godine
1 komentar(a)
Silvio Berluskoni, Foto: Reuters
Silvio Berluskoni, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.11.2017. 19:34h

Bivši italijanski premijer Silvio Berluskoni slavi povratak na političku scenu – njegova koalicija pobijedila je na regionalnim izborima na Siciliji u nedjelju, prenosi Tanjug.

Kako prenosi AFP, na osnovu prebrojanih 60 odsto glasova, kandidat desnog centra za guvernera tog ostrva Nelo Muzumeči osvojio je 39,27 odsto glasova, dok je kandidat opozicionog pokreta Pet zvjezdica Đankarlo Kančeleri dobio 35,05 odsto glasova.

Objavljujući najnoviji trijumf, Berluskoni (81) je na svojim nalozima na društvenim mrežama napisao: "Sicilija je odabrala put realnih, ozbiljnih i konstruktivnih promjena, zasnovanih na poštenju, kompetentnosti i iskustvu".

Izbori za novu regionalnu vladu i guvernera tog sredozemnog ostrva smatraju se testom popularnosti stranaka pred italijanske parlamentarne izbore, koji će biti održani do maja sljedeće godine.

Preporučujemo za Vas