POGLEDAJTE VIDEO

Automobil danske ministarke pregazio migrantkinju

“Pravili su kolače, kupili cveće i napravili postere na kojima je pisalo ’nismo kriminalci’. Ali za sve nas smatraju da smo problematični, pa je ona sve što je uradila posjetila samo jednu izabranu porodicu“, navodi jedan od stanovnika izbjegličkog kampa Valid Rahmati
11 komentar(a)
danska ministarka migrantkinja, Foto: Printscreen
danska ministarka migrantkinja, Foto: Printscreen
Ažurirano: 02.02.2019. 17:51h

Jedna žena povrijeđena je tokom incidenta u izbjegličkom kampu u Danskoj kada je skočila pod vozilo u kojem je bila danska ministarka, a vozilo se nije zaustavilo.

Iz policije navode da je žena koju je automobil pregazio "lakše povrijeđena".

Danska policija evakuisala je ministarku za migracije Inger Stojberg iz centra za deportaciju jer su zbog njene posjete izbio incident.

Tom prilikom jedna žena se bacila na ministarkin automobil, međutim vozač je nastavio da vozi i zatim je pregazio.

Snimak incidenta objavljen je na internetu. 

Kako se navodi, ministarka je doputovala u centar za deportaciju i tom prilikom se obratila samo jednoj porodici, što se nije svidjelo ostalim stanarima kampa, jer su se svi spremali za njenu posjetu. Okupili su se oko njenog automobila i smetali joj da ode, zbog čega je obezbjeđenje moralo da je evakuiše. 

Osim toga, RT navodi da je kružila glasina da će porodici koju posjeti ministarka u izbjegličkom kampu biti dodjeljen azil. 

“Pravili su kolače, kupili cveće i napravili postere na kojima je pisalo ’nismo kriminalci’. Ali za sve nas smatraju da smo problematični, pa je ona sve što je uradila posjetila samo jednu izabranu porodicu“, navodi jedan od stanovnika izbjegličkog kampa Valid Rahmati. 

U Danskoj se nakon izbjegličke krize iz 2015. godine nalazi oko 20.000 izbjeglica, piše RT.