U Italiji uhapšen Gracijano Mezina: Bježao je iskačući iz voza, prerušavao se u sveštenika...

Mezina (79) treba da služi kaznu od 24 godine zatvora zbog međunarodne trgovine drogom, navela je policija i dodala da ga je pronašla u planinskom selu Dezulo na ostrvu Sardiniji, gdje je kao dijete živio u porodici sa 11 djece

9218 pregleda 2 komentar(a)
Mezina, Foto: Screenshot/Youtube
Mezina, Foto: Screenshot/Youtube

Italijanski osuđenik Gracijano Mezina, poznat po serijskim i spektakularnim bjekstvima, svrstan među osam najopasnijih prestupnika u Italiji, uhapšen je u svom rodnom mjestu na Sardiniji, saopštile su danas tamošnje vlasti.

Mezina (79) treba da služi kaznu od 24 godine zatvora zbog međunarodne trgovine drogom, navela je policija i dodala da ga je pronašla u planinskom selu Dezulo na ostrvu Sardiniji, gdje je kao dijete živio u porodici sa 11 djece.

Osuđenik, koji je proveo više od 40 godina u zatvoru zbog pokušaja ubistva i otmice, dospio je do naslovnih strana italijanskih medija, pošto je jednom pobjegao tokom transfera u drugi zatvor iskakanjem iz voza u pokretu.

Kako navede mediji, jednom se prerušio u sveštenika, a 1970. godine je obukao žensku odjeću da bi išao na fudbalsku utakmicu svog omiljenog kluba.

Mezina je kasnije dobio status "pokajnika" jer je odigrao ključnu ulogu u oslobađanju jednog otetog djeteta. Tadašnji predsjednik Italije ga je pomilovao.

Jedno vrijeme je radio kao turistički vodič, ali je 2013. ponovo uhapšen jer je formirao međunarodnu mrežu trgovaca drogom, što je dovelo do opoziva njegovog pomilovanja.

Kada ga je policija pitala zašto je ponovo pobjegao, Mezina je odgovorio da je previše dugo boravio po kaznenim ustanovama i da ga plaši pomisao da umre u zatvoru.

Bonus video: