Erdogan prijeti represijom medijima ako budu širili sadržaje koji narušavaju osnovne vrijednosti države

Erdogan nije precizirao koji je to sadržaj, ali je rekao da će biti preduzete pravne mjere protiv otvorenih ili prikrivenih aktivnosti putem medija koje imaju za cilj podrivanje nacionalnih i moralnih vrednosti i narušavanje porodične i društvene strukture

3636 pregleda 6 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan danas je zaprijetio medijima represijom ako budu širili sadržaje koji, kako je kazao, narušavaju osnovne vrijednosti države.

U obavještenju objavljenom u Službenom glasniku, on je rekao da su potrebne mjere kako bi se zaštitila nacionalna kultura Turske i spriječio štetan razvoj djece izložene neprihvatljivom sadržaju na svim pisanim, verbalnim i vizuelnim medijima.

Erdogan nije precizirao koji je to sadržaj, ali je rekao da će biti preduzete pravne mjere protiv otvorenih ili prikrivenih aktivnosti putem medija koje imaju za cilj podrivanje nacionalnih i moralnih vrednosti i narušavanje porodične i društvene strukture.

Erdogan je na vlasti skoro 20 godina i često je kritikovao medijske sadržaje koji nijesu u skladu sa konzervativnim islamskim vrednostima koje zastupa njegova AK partija, prenosi Rojters.

Bonus video: