Norveška ukida većinu mjera, osim maski i distance

Kako je precizirano, restoranima će ponovo biti dozvoljeno da služe alkohol poslije 23 sata, rad od kuće više neće biti obavezan, a trenutno ograničenje od deset posjetilaca u privatnim kućama biće ukinuto

6334 pregleda 28 reakcija 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Norveška će ukinuti većinu preostalih mjera zbog protiv širenja koronavirusa, jer je malo vjerovatno da će stalni porast broja slučajeva ugroziti zdravstveni sistem, kazao je premijer Jonas Gar Store.

“Čak i ako se mnogo više ljudi zarazi, manje je onih koji su hospitalizovani. Dobro smo zaštićeni vakcinama. To znači da možemo da ublažimo mnoge mjere čak i kada stopa infekcija brzo raste“, rekao je Store na konferenciji za novinare.

Kako je precizirano, restoranima će ponovo biti dozvoljeno da služe alkohol poslije 23 sata, rad od kuće više neće biti obavezan, a trenutno ograničenje od deset posjetilaca u privatnim kućama biće ukinuto.

Kako prenose agencije, Vlada je saopštila da će se i dalje insistirati na osnovnim mjerama socijalnog distanciranja, koje podrazumijevaju najmanje metar odstojanja prilikom kontakta i nošenje maske u zatvorenim prostorima.

Bonus video: