Turska pronašla tijela 12 migranata vraćenih sa grčke granice

Ministarstvo unutrašnjih poslova u saopštenju je optužilo Grčku zbog surovosti a Evropsku uniju da je blaga prema Grčkoj

2841 pregleda 0 komentar(a)
Turska, Foto: Pixabay.com
Turska, Foto: Pixabay.com

Turske vlasti pronašle su tijela 12 osoba za koje se vjeruje da su migranti koji su se smrzli nakon što su prisilno vraćeni u Tursku, u blizini granice sa Grčkom, saopštilo je danas ministarstvo unutrašnjih poslova.

Grčki graničari u Tursku su silom vratili 22 migranta sa prelaza Ipsala u čijoj je blizini pronađeno 12 umrlih bez obuće i odjeće.

Ministarstvo unutrašnjih poslova u saopštenju je optužilo Grčku zbog surovosti a Evropsku uniju da je blaga prema Grčkoj.

Turska često optužuje susjednu Grčku da ilegalno potiskuje migrante koji žele da preko njene teritorije dođu do Evrope. Grčka negira optužbe.

Turska je glavno mjesto odakle kreću migranti sa Bliskog istoka, Azije i Afrike koji traže bolji život u državama Evropske unije.

Većina pokušava da uđe u Grčku prelaskom sjeveroistočne kopnene granice ili ukrcavanjem u krijumčarske čamce koji plove ka istočnim ostrvima u Egejskom moru.

Bonus video: