Vladimir Kličko se prijavio u rezerviste

Bokserski šampion je kazao da ga ljubav prema domovini obavezuje da je brani

10221 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Braća Kličko u regrutnom centru u Kijevu, Foto: Rojters
Braća Kličko u regrutnom centru u Kijevu, Foto: Rojters

Bivši bokserski šampion Vladimir Kličko prijavio se juče u rezervnu vojsku Ukrajine, rekavši da ga ljubav prema domovini obavezuje da je brani.

Vladimir i njegov brat Vitalij, gradonačenik Kijeva i takođe šampion u bosku, prisustvovali su otvaranju regrutnog centra Teritorijalnih odbrambenih snaga u prijestonici.

"Jedan blok odavde, moja mala kćerka ide u školu. Škola je trenutno zatvorena jer su ambasadori poslali svoje poridice kući", kazao je Vladimir Kličko.

"Ljubav, ljubav prema mom gradu, domu, porodici, susjedima, kćerki me je danas dovela ovdje", kazao je on.

Njegov brat, gradonačenik Kličko, je kazao da je najpoželjnije diplomatsko rješenje konflikta. "Ukoliko ne bude tako, moramo se pripremiti da uzmemo oružje u ruke i branimo našu zemlju", kazao je on.

Obojica braće su dio sportske karijere proveli u Njemačkoj, a gradonačelnik Kličko je prošle nedjelje kritikovao tu zemlju zbog odbijanja da pošalje oružje Ukrajini. Njegov brat je juče poslao drugačiju poruku. "Zahvalan sam Njemačkoj, jer nijedna druga zemlja posljednjih par godina nije uložila toliko u Ukrajinu kao Njemačka", kazao je on na njemačkom jeziku.

Bonus video: