Zeman nazvao ludacima češke antivaksere: Neka budala donese vješala...

Češki predsjednik naglasio je da nema sada nikakvih razloga za demonstracije antivaksera u Češkoj jer je sa širenjem mutacije omikron najgore u pandemiji kovid-19 prošlo

5218 pregleda 3 komentar(a)
Zeman, Foto: Screenshot/Youtube
Zeman, Foto: Screenshot/Youtube

Predsjednik Češke Miloš Zeman kritikovao je danas novu koalicionu vladu desnog centra za to što je ukinula obavezu vakcinacije za starije od 60 godina i neke grupe profesija koju je prošle jeseni uvela prethodna vlada i upozorio je premijera Petra Fijalu da je to greška.

"To je greška. Ne samo Austrija, već i Nemačka i Belgija razmišljaju o obaveznoj vakcinaciji, vremenom će se priključiti druge zemlje jer će doći nove mutacije i bilo bi dobro da se štitimo", kazao je predsjednik Zeman u redovnom intervjuu češkoj privatnoj televiziji TV Prima.

Češki predsjednik nazvao je u intervjuu ludacima češke antivaksere koji nedjeljama demonstriraju protiv vakcinacije, donose na demonstracije vješala, postavljaju ih pred kuće političara sa natpisom izdajica otadžbine i zahtijevaju ukidanje svih sanitarnih mjera, jer im nije dovoljno sistematsko popuštanje koje sprovodi nova vlada.

"Neka budala donese vješala, a policija umjesto da ga uhapsi kaže da nema natpisa ko treba da bude obješen, ili uzmite Vondraka kome su donijeli vješala pred kuću. Mi znamo koliko tih ludaka želi da kritikuje ljekarske autoritete. Ti ljudi sa tim vješalima bi trebalo da idu u zatvor", kazao je Zeman.

Češki predsjednik naglasio je da nema sada nikakvih razloga za demonstracije antivaksera u Češkoj jer je sa širenjem mutacije omikron najgore u pandemiji kovid-19 prošlo.

"Kovid je u ovoj zemlji imao već gotovo svako. Broj hospitalizovanih, a prije svega mrtvih se smanjuje i možemo se nadati da ćemo za 14 dana dočekati kraj epidemije. Iz toga proizilazi da demonstranti nemaju čega da se plaše jer je najgore za nama", rekao je Zeman.

Predsjednik Zeman označio je malobrojne ali vrlo glasne i agresivne češke antivaksere za ludake zato što po njegovim riječima vjeruju u takve sumanute ideje da nad Brnom kruži avion koje rasipa na Čehe virus korona ili da je Bil Gejts ubacio čip u svaku vakcinu.

Miloš Zeman kazao je danas da će potpisati Pandemijski zakon koji je izglasao Poslanički dom ove sedmice, uprkos opstrukcijama radikalnih nacionalista iz stranke Sloboda direktna demokratija, a trenutno je u Senatu parlamenta.

Taj zakon omogućava vladi da u borbi sa pandemijom ne poseže za radikalnijim ograničavanjem sloboda građana kakve sobom nosi vanredna situacija koja je bila na snazi prve dvije godine pandemije za vrijeme prethodne vlade.

Bonus video: