Lavrov: Nastavicemo dijalog sa Zapadom o bezbjednosti

"Zapad je na kraju odgovorio, kada je shvatio da diskutujemo o potrebi korjenitih promjena u oblasti bezbjednosti. Odgovor Zapada je bio pozitivan na neke od inicijativa koje je dugo vremena odbacivao", poručio je Lavrov

2042 pregleda 1 komentar(a)
Lavrov, Foto: Reuters
Lavrov, Foto: Reuters

Rusija će nastaviti dijalog sa Zapadom o bezbjednosnim pitanjima i spremna je za odvojene razgovore o nuklearnim projektilima srednjeg dometa, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

On je, nakon razgovora sa poljskim ministrom spoljnih poslova i predsjedavajućim OEBS-om Zbignjevom Rauom u Moskvi, odbacio izvještaje da Rusija planira invaziju na Ukrajinu.

"To je informacioni terorizam”, kazao je Lavrov, prenosi Rojters.

Lavrov je ocijenio da bi i razgovori o bezbjednosnim zahtjevima Rusije u okviru OEBS-a bili zanimljivi, ali takva diskusija, prema njegovim riječima, ne može biti zamjena za razgovore sa Sjedinjenim Američkim Državama (SAD) i NATO-om.

"Bez ikakvog napretka sa ovim drugima, razgovori sa OEBS-om bili bi besmisleni", izjavio je Lavrov.

On je naveo da su SAD i NATO u svojim dokumentima dali pozitivne odgovore na neke od ruskih bezbjednosnih inicijativa koje su dugo vremena odbacivali.

"Zapad je na kraju odgovorio, kada je shvatio da diskutujemo o potrebi korjenitih promjena u oblasti bezbjednosti. Odgovor Zapada je bio pozitivan na neke od inicijativa koje je dugo vremena odbacivao", poručio je Lavrov.

Bonus video: