Frans pres: Granate eksplodirale u blizini ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova koji je bio na liniji fronta

Granate su eksplodirale dok je ministar izlazio iz rovova koji razdvajaju ukrajinske snage i proruske separatiste. Novinari i ministar zajedno sa delegacijom odmah su napustili to područje

9852 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Granate su eksplodirale u blizini ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Denisa Monastirskog tokom njegovog boravka na liniji fronta na istoku zemlje, prenijeli su danas novinari AFP-a sa lica mjesta i dodali da nije bilo povrijeđenih.

Incident se dogodio u blizini sela Novoluganjsk, u Donjeckoj oblasti, na liniji fronta gdje se sukobljavaju ukrajinske snage bezbjednosti i proruski pobunjenici.

Monastirski je posjetio to područje u kontekstu pooštranih napetosti sa Rusijom.

Granate su eksplodirale dok je ministar izlazio iz rovova koji razdvajaju ukrajinske snage i proruske separatiste.

Novinari i ministar zajedno sa delegacijom odmah su napustili to područje.

Ukrajinska vojska saopštila je da su danas poginula dva vojnika, a četiri su ranjena.

Proruski separatisti koji djelimično kontrolišu ukrajinske oblasti Donjeck i Luganjsk ocijenili su da Kijev planira invaziju protiv njih. Pokrenuli su evakuaciju stanovništva i objavili opštu mobilizaciju.

Ukrajina odbacuje te optužbe i zalaže se za diplomatsko rješenje sukoba. Zapad optužuje Moskvu da traži izgovor za invaziju na svog ukrajinskog susjeda, jer je Rusija okupila više od 100.000 vojnika na ukrajinskoj granici.

Bonus video: