Otkriveni tajni računi u Svis banci, među njima i račun Miše Banane

Više od 30.000 klijenata Kredit Svis banke širom svijeta pogođeno je izlaženjem u javnost informacija koje su otkrile ko su vlasnici sume od više od sto milijardi švajcarskih franaka, koliko se čuva u jednoj od najpoznatijih finansijskih institucija

18390 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Masovno curenje informacija u jednoj od najvećih svjetskih banaka - Svis banci, otkrilo je skrivena bogatstva klijenata, od kojih su mnogi uključeni u šverc droge, pranje novca, korupciju i druga ozbiljna krivična djela. Među njima je i državljanin Srbije, Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana.

Kako piše Gardijan, jedan od rijetkih medija kojima su dostupne informacije o curenju podataka, više od 30.000 klijenata Kredit Svis banke širom svijeta pogođeno je izlaženjem u javnost informacija koje su otkrile ko su vlasnici sume od više od sto milijardi švajcarskih franaka, koliko se čuva u jednoj od najpoznatijih finansijskih institucija, prenosi Nova.rs.

Među društvom koje čine milijarder koji je naručio ubistvo libanske pop zvijezde, trgovac bijelim robljem sa Filipina, korumpirani političari iz Ukrajine i Egipte, nalazi se i Rodoljub Radulović, poznatiji kao Miša Banana, osuđen u Beogradu na kaznu od deset godina zatvora zbog šverca kokaina za Južnu Ameriku.

Kako piše Gardijan, na računu jedne od njegovih kompanija, koji je ugašen još 2010. godine, nalazilo se 3.4 miliona švajcarskih franaka.

Novinari Gardijana pokušali su da kontaktiraju Radulovićevog advokata, međutim on nije dostavio odgovor na njihova pitanja. Radulović je, podseća Nova.rs, bio dio grupe Darka Šarića, kojoj se u Srbiji, ali i drugim zemljama, sudi već godinama. Istraga protiv pripadnika grupe počela je još 2008. godine, akcijom "Balkanski ratnik". Raduloviću, jednom od ključnih ljudi klana, kako navodi portal, od tada se gubi svaki trag.

Bonus video: