Lajčak: Blizu smo postizanja dogovora o nekim dokumentima

Glavni pregovarač Prištine u dijalogu sa Beogradom Besnik Bislimi saopštio je da se tokom posljednjeg, jučerašnjeg susreta u Briselu razgovaralo o sudbini nestalih osoba, kao i o osetljivosti i hitnosti rješenja tog pitanja što prije

3551 pregleda 1 komentar(a)
Lajčak, Foto: Shutterstock
Lajčak, Foto: Shutterstock

Specijalni predstavnik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je nakon jučerašnjeg sastanka sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petrom Petkovićem i zamjenikom kosovskog premijera Besnikom Bislimijem da su blizu postizanja dogovora o nekim dokumentima.

"Posle 11 sati intenzivnih jučerašnjih pregovora, blizu smo postizanja dogovora o nekim dokumentima. Ali kao i uvijek, posljednji korak je najteži. Rad se nastavlja", napisao je Lajčak na Tviteru.

Glavni pregovarač Prištine u dijalogu s Beogradom Besnik Bislimi saopštio je da se tokom posljednjeg, jučerašnjeg susreta u Briselu razgovaralo o sudbini nestalih osoba, kao i o osetljivosti i hitnosti rješenja tog pitanja što prije, prenio je Radiokim.net.

S druge strane, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je da bez formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu ne može da se krene naprijed.

Bonus video: