Evroliga suspendovala ruske klubove

CSKA iz Moskve, Zenit iz Sankt Peterburga i Uniks Kazanja neće moći da se takmiče u Evroligi, a Lokomotiva neće moći da se takmiči u Evrokupu

6618 pregleda 4 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Evroliga je suspendovala sve ruske klubove iz dva najviša ranga klupskog košarkaškog takmičenja na Starom kontinentu.

CSKA iz Moskve, Zenit iz Sankt Peterburga i Uniks Kazanja neće moći da se takmiče u Evroligi, a Lokomotiva neće moći da se takmiči u Evrokupu.

Iz Evrolige je saopšteno da, ukoliko ratni sukobi Rusije i Ukrajine ne budu prestali u skorije vrijeme, a situacija se ne smiri, svi rezultati ruskih klubova biće anulirani i izvršiće se korekcija na tabeli Evrolige i Evrokupa! U ovom trenutku su CSKA, Zenit i Uniks u Top 8 zoni Evrolige, dok je Lokomotiva bila treća u svojoj grupi u Evrokupu, iza Partizana i Huventuda iz Badalone.

Ranije danas Izvršni odbor Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) je donio preporuku svim međunarodnim sportskim savezima da zabrane nastupe svim ruskim i bjeloruskim sportistima i sudijama zbog ruske invazije na Ukrajinu.

U međuvremenu BBC je saopštio da će FIFA izbaciti Rusiju iz svih fudbalskih takmičenja što bi značilo da ta reprezentacija neće moći da nastupa u plej-ofu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, objavio je BBC.

Bonus video: